Snabba upp din dator - Tips till Michaela!

Tänkte bara skriva ner lite tips till min kära Michaela om hur hon kan snabba upp sin dator. Den är väldigt seg vid uppstartning osv, så använd dig av detta och meddela mig om det gjorde någon skillnad.
 
Det första du kan göra är att skriva in MSCONFIG i sökfältet nere vid start och sedan trycka på MSCONFIG.EXE. Då ska det komma upp en ruta och i den ska du bocka in "Start utan grafiskt gränssnitt" sedan får du välja mellan att starta om datorn nu eller senare. Du bör nu ha kapat lite tid av uppstartningen och detta ska ge en 10% snabbare uppstartning av windows 7.
 
Du kan även defragmentera hårddisken. Ju mer du använder datorn desto snabbare kommer filerna att bli uppdelade i fragment. Vilket gör att dina filer läses långsammare med tiden. Du bör defragmentera hårddisken regelbundet. Du gör detta genom att trycka på start och skriva in defragment i sökfältet och sedan klicka på Defragmentera Hårddisken. Markera din hårddisk och tryck på defragmentera disk. Det kan ta lite tid så du får ha tålamod. När du ska göra det nästa gång så kan du även analysera disken innan du börjar, för att se om det behövs eller inte.
 
Stäng av onödiga tjänster. Många av dessa tjänster används inte av alla och kan därför stängas av för att utnyttja datorns prestanda till annat. Eftersom jag inte vet vilka du använder och vilka du inte använder så la jag ut en länk där det står olika program som du kan stänga av för att snabba upp den. Det finns även en guide om hur du går tillväga för att göra detta.
 
http://windowstips.nu/stang-av-tjanster-snabba-upp-windows/
 
Jag kollade även runt lite och det verkar inte bara vara du som har problem med att Avira poppar upp hela tiden. Du kan ladda ner detta program. Uppdatera Malwarebytes Anti Malware.Starta den och tryck på slutför. Om det finns någon uppdatering så kommer den att installeras. När programmet startar så välj "Utför snabb skanning" och tryck på skanna. Vilket kan ta ett tag, när den är klar tryck på "OK" och sedan visa resultat. Eventuellt så behöver du starta om datorn efter detta och om det blir ett felmeddelande "Error loading" så starta om datorn igen och kommer inte programmet igång efter det så starta det igen. Detta fungerade för någon annan, så kan möjligtvis hjälpa dig också.
 
http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback